HTML

Esküvőszervezés s.k.

Friss topikok

  • Luthien_: Köszi a tippeket, módosítom! (2014.06.02. 22:52) Esküvői matek (költségvetés)
  • Luthien_: @üregi: Tisztában vagyok azzal, hogy _régen_ volt jelentőségük a versikéknek,és hogy más szokások ... (2014.06.02. 22:47) Vőfély aki megöli a bulit
  • eßemfaßom meg áll: 20-ból 19 esküvős érdeklődő: Hány képet kapok (csak annyit? az XY 2500at kapott)? Ilyen drága? De... (2014.04.30. 13:45) Fotós, videós

Dekoráció

2014.05.07. 10:17 Luthien_

Avagy egy újabb lehúzós tétel, amire százezreket el lehet tapsikolni szemrebbenés nélkül, de minek?

Gondolom voltál már esküvőn életedben. Kérlek, idézd fel, milyen volt a dekoráció! Na, ugye, hogy nem megy, vagy csak halványan dereng? Manapság ennek túl nagy jelentőséget tulajdonít egy csomó ember, pedig a dekoráció igazán senkit nem érdekel, és csak akkor lehet lényeges, ha alapból egy lepukkantabb helyszínen van a lagzi. Szinte vicc kategória 60.000-ért lebérelni a székszoknyákat. Persze, elegáns meg minden, de seeeemmmmmi jelentősége, hogy van-e, vagy nincs. Ugyanez a helyzet a körasztalokkal. Ha szerinted jobb megoldás kis asztalokhoz ültetni a famíliát, és a vacsora helyszínén kisebb szögletes asztalok vannak, akkor elég összetolni kettőt-négyet, és kész.

Egyébként a dekorációt könnyen túlzásba lehet vinni. Egyrészt tök idegesítő, amikor nem fér a kaja az asztalra, mert mindent elborítanak a dekorkövek, rózsaszirmok, bazinagy vázák meg virágköltemények. És hidd el, a vendégeket jobban fogja érdekelni a kaja, mint a görögdinnyéből kifaragott galambpár. És nem, nem kell kinyomtatni pausztekercsre a menüt sem. Semmi jelentősége! Ha észreveszik egyáltalán, akkor a következő reakciókat váltja ki:
- Elolvassa a vendég, és (jobb esetben) úgy megéhezik, hogy a fejéből se lát ki, pedig a felszolgálásig még vagy fél óra van MINIMUM, mire mindenki leül a seggére.
- Elolvassa a vendég, és (rosszabb esetben) elmegy a kedve, mert köszöni szépen, ő nem holmi tavaszi tekercsek miatt utazta át a fél országot.

Szóval, felejtsd el a menü kinyomtatását! Majd mindenki megtudja mi a kaja, amikor kirakják elé!

És ha már itt tartunk: ültetés. Pontosabban érvek, a módszer elkerülése mellett:
Ez valamiért manapság nagyon divatos, sőt elengedhetetlen szokás lett az esküvőkön, amit egyáltalán nem értek. Megkérdeztem egy ismerősömet, hogy egyáltalán milyen érv szól mellette. Ezt felelte:
- Ha esetleg vannak olyan emberek a társaságban, akik nem kedvelik egymást, így el lehet kerülni a konfliktust.

Na már most, szerintem ha vannak ilyen emberek a társaságban (már pedig vannak), akkor normális esetben alapból elkerülik egymást, amennyire csak lehet, ha meg csakazértsem, akkor tökmindegy, hogy szétülteted őket, mert feltételezhetően úgyis lesz olyan alkalom az este folyamán, amikor két négyzetméteren belül van mindkettő.

(Egyébként ha valaki tud érvet mondani mellette, ossza meg velem, tényleg kíváncsi vagyok rá!)

Szerintem MINDENKI jobban érzi magát, ha oda ül, és azok mellé, akikkel szeretné tölteni az estét. Én még olyan lagziban nem voltam, ahol ültetés volt, és jól éreztem volna magam azzal az asztaltársasággal, akik mellé ültettek! Igen, a lakodalom minden percét olyanokkal akarom tölteni, akiket egyáltalán ismerek, és a vőlegény rokona lévén nem, nem vagyok kíváncsi a menyasszony kollégáira csak azért mert velem egyidősek.

Emellett az ültetés logisztikája iszonyú sok meló! Több napig tarthat, mire kitaláljátok, hogy ki kivel kompatibilis, és a végereménnyel ÚGYSEM lesz mindenki elégedett. Persze, mondhatod, hogy az a normális, hogy ennyi ember közül valaki elégedetlen, de könyörgöm, minek okozol feszengő perceket valakinek, ha egyszer az egész dolgot beteheted a sarokba, és hagyod, hogy mindenki maga döntse el, hova és kivel ül? Ezesetben egyébként időt és pénzt is spórolhatsz! Időt, mert nem áll a tömeg a térkép előtt fél-1 órát, mire megtalálja, hol a helye. (Nem beszélve a "ki hova üljön?"- előzetes kérdéskör megspórolásáról) Pénzt, mert nem kell nyomtatnod újabb tételeket ("térkép", ültetőkártya).

De vissza a dekoráció kérdésére:

Tele van az internet jobbnál-jobb sk ötletekkel. Ha időben kitaláljátok az elképzeléseiteket, néhány jóízlésű rokon és barát segítségével teljesen egyedi dolgokat lehet készíteni. Persze ez egy csomó idő, de jóval olcsóbb megoldás. Szerintem hangulatra is sokkal barátságosabb, mintha mindenről süt, hogy méregdrága volt. Sok dolgot érdemes inkább bérelni (eszedbe ne jusson 50 db vázát, gyertyatartót vagy akár 80 méter organzát megvenni!).

Természetesen az sk-dolgokkal is vigyázni kell. Ha például nem molinófelhelyezéssel foglalkozol nap mint nap, akkor valószínűleg fingod sincs, hogy aggass fel 180 db lampiont szakszerűen, ezesetben tényleg érdemes profikra bízni a dolgot! És lehetőleg az esküvő előtt csak mértékkel dolgoztasd halálra a rokonaidat, különben tuti elhúznak aludni 10-kor.

Szólj hozzá!

Címkék: spórolás ültetés dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://skeskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr706100270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása