HTML

Esküvőszervezés s.k.

Friss topikok

  • Luthien_: Köszi a tippeket, módosítom! (2014.06.02. 22:52) Esküvői matek (költségvetés)
  • Luthien_: @üregi: Tisztában vagyok azzal, hogy _régen_ volt jelentőségük a versikéknek,és hogy más szokások ... (2014.06.02. 22:47) Vőfély aki megöli a bulit
  • eßemfaßom meg áll: 20-ból 19 esküvős érdeklődő: Hány képet kapok (csak annyit? az XY 2500at kapott)? Ilyen drága? De... (2014.04.30. 13:45) Fotós, videós

Vőfély aki megöli a bulit

2014.05.31. 16:51 Luthien_

Figyelem, az alábbi írás szigorúan szubjektív vélemény, nem akar megsérteni sem párokat, sem vőfélyeket!

Ezzel nagyjából be is vezettem, hogy engem kiráz a hideg ettől a vőfélyesditől. Én igazából felfogni sem bírom, hogy miért fizet valaki azért, hogy élete legszebb napján órákon keresztül égessék a családja és a barátai előtt, folyamatosan a szexuális élete legyen terítéken, és belekényszerítsék olyan feladatok elvégzésébe amik gusztustalanok, ízléstelenek, és a legkevésbé sem viccesek.

Köszönöm szépen, nem vagyok prűd, de nem akarok a nagymamám előtt a pina rendeltetésszerű használatáról diskurálni, és nem akarok holmi tojásokat dugdosni a vőlegényem gatyájába. A legutóbbi lagzin, amin voltam, várandós volt a menyasszony, és egész este arról témázott a vőfély, hogy milyen hálószobai aktivitások várhatóak a nászéjszakán.

Egyébként szintén a legutóbbi esküvőn tapasztaltuk a következőket:

-          Amikor behozták a leveshúst, letettek a pár elé egy tálat, amin két csirkecomb volt felállítva V-alakban. A vőfély roppant szellemesnek tartotta megjegyezni, hogy bizonyára a menyasszony combjai is így fognak állni a nászéjszakán. Aztán valami hülye játék keretében kiderült, hogy a combokra madzag van kötve, ezért könnyű volt azokat „ellopni”. Ezt követően a vőlegénynek meg kellett esküdnie, hogy nem fog mást engedni a felesége combjaihoz. Már elnézést, de mi van, ha nem ilyen konvencionális szemléletet képvisel a pár? Amúgy meg, nem kurvára ízléstelen csirkecombokhoz hasonlítani a menyasszony combjait? Meg úgy egyáltalán muszáj a vacsora közben ekkora közönség előtt a szexuális életükről beszélni?

-          Persze, ez még csak az eleje volt a dolognak. A következő játékban a vőfély postásnak öltözött, roppant szellemes kamuleveleket hozott a vőlegény korábbi szeretőitől, majd a menyasszony üzenetét is kézbesítette, ami egy üres boríték volt. Ezt szétvagdosta mindenféle hülye helyeken, majd a végén kihajtogatott belőle egy pinát. Hát, igen, jót nevettünk…

-          Természetesen szó volt a várható utódokról is mindenféle formában – az megint senkit sem érdekelt, hogy az első egyébként már úton van.

-          Ugye ez az egész műfaj arról szól, hogy a vőfély kicsit sem vicces versikékben adja a vendégek tudtára az eseményeket. Például, a „Kedves vendégeink! Elkészült a vacsora, melyet perceken belül tálnak. Jó étvágyat kívánok!” helyett végtelenített történeteket hallhatunk arról, hogy a kakas hogy kapirgált a tyúkszaros udvaron, a malac kergetőzött a mészárossal, a pörkölt meg a bika tökétől finom. Hát, köszi, mellesleg éhen halok, de ezt a bika tökét hanyagolhattuk volna. Egyébként meg az egész teljesen bullshit, a menyecskeruhába öltözött menyecskén utoljára 100 éve volt kendő, de azért a vers szerint be van kötve a feje, ugyebár.

-          Ugye már mindenki közös háztartásban él esküvő előtt a párjával? Akkor nem kell, hogy kikérjenek a szülői házból…

-          Köszönöm szépen, de nem fogok összetört tányérokat söprögetni, azért hogy meggyőződhessünk arról, milyen házias vagyok és ha ki mered mondani, hogy a takarítás a nők feladata, menten képen töröllek egy péklapáttal.

Persze a vőfély elsődleges szerepe a nép terelgetése, az esemény levezénylése. Erre tényleg célszerű megbízni valakit, hiszen nem te akarod kezelni a helyszínen felmerülő problémákat. És mindenkinek sokkal egyszerűbb, ha van egy határozott ember, aki tudja, hogy mikor mi fog következni, és képes a személyzetet, a zenekart és a vendégeket is irányítani. Ha szívesen kihagyod az esküvődön, hogy a vőlegénynek mindenféle tárgyakat kelljen belemártania a lábad közé szorított üvegbe a nagyanyád előtt, akkor szerintem keress egy ceremónia mestert. Ennél meg kitalálsz értelmesebb játékokat.

13 komment

Címkék: ceremóniamester Vőfély

A bejegyzés trackback címe:

https://skeskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr976240587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfréd76 2014.06.01. 23:32:28

Hát, lehet, hogy megleplek, de amit leírtál, az a vőfélyek nagyon elenyésző részére igaz... Sok vőfély van, aki anélkül is "hozza" a lakodalmas hangulatot, hogy nem görget tojást, nem versel nemi szervekről és aktusokról, nem aláz meg senkit, és értelmes (értsd: a násznép egészét megmozgató) játékokat játszat. Rohadt nagy ferdítés, amit sugallsz, miszerint van a tök ciki és tapló vőfély, meg a ceremóniamester, a kettő között pedig semmi.

Luthien_ 2014.06.01. 23:41:33

Voltam már esküvőn Békés, Csongrád (itt legalább 5), Heves és Pest megyében, mindenhol ugyanez volt a műfaj, ugyanolyan stílus, hasonló játékok. Ha torzít is véleményem, akkoris csak a saját tapasztalataimból tudok kiindulni. Én még normális vőféllyel nem találkoztam.

pushup 2014.06.02. 10:15:39

az a szép ebben, hogy nem kötelező. akinek ez bejön, az hív a lagzijára vőfélyt, akit ez taszít, az meg nem hív. bár minden ilyen egyszerű lenne!

Oldfan 2014.06.02. 22:29:13

A címben ordít a rövid "ö" a vőfély szóban. Hogyhogy eddig senkinek nem tűnt fel? Írd át gyorsan.
A leírtak szerinti "játékokat" és szövegeket használó vőfély meg sem érdemli a címet. Azért van kivétel. Személyfüggő a dolog, mint oly sok minden másban. Remélhetőleg lesz még szerencséd a vállalt feladatát értő módon ellátóval is találkozni.

fogyókúra 2014.06.02. 22:29:44

Én is sok olyan esküvőn voltam, ahol hívtak vőfélyt, és a tapasztalatom hasonlóan elszomorító. Nálunk ezért nem is volt vőfély..:-)
Mondjuk, olyan nagyon nem is kellett terelgetni senkit, de ha nagyon elszóródott a násznép, egy barátunkat kértük meg, hogy terelgesse őket vissza jó irányba. :-)
Enni meg mindenki tud magától, nem kell ahhoz rigmus, az étkezés után meg már a zenéé a főszerep, nem is engedtük, hogy bárki leültesse a hangulatot hülye játékokkal.

Jizzler 2014.06.02. 22:29:48

Én vendégként is taszítónak találom a vőfélyeket.

ErrOr 2014.06.02. 22:30:06

@Luthien_: azért arról jó ha tudsz, hogy a játékokat az ifjú pár kéri, nem hasra ütésre megy a dolog(ha szabad kezet adtak a vőfélynek, az is az ő döntésük).
4 esküvőn jártam az elmúlt 2 évben(ebből 1 saját), 3x kiváló vőfélyeket láttam, 1x viszont csapnivaló volt szegény pára. Előre röhögött a saját poénjain, amik elég harmatosak voltak...

Boboboss93 2014.06.02. 22:31:54

Télleg kurvára gáz a vőfély.. Mindig valami öreg részeges perverz fasz aki talált magának egy turistáknak faragott fokost meg bográcsot áruló útszéli bódéban egy ronda zöld kalapot és mivel máshoz nem ért ezért kitalálja, hogy vőfély lesz.

BigPi 2014.06.02. 22:32:25

@Luthien_: A vőfényekkel lehet egyeztetni, hogy mit szeretnének látni és hallani a lakodalom során.
Én a következő véleményen vagyok. Az ifjú házasok a főszereplők és nem a vendégek, tehát ne az utóbbiakat mozgassuk már meg.

"Akkor nem kell, hogy kikérjenek a szülői házból…"

Amikor összebútorozik valakivel az ember igen ritkán mond köszönetet a szüleink, azért amiért felnevelték. Ez erre egy nagyon jó alkalom.

Egy -egy vacsora több órahosszás esemény, ha nem lenne köztük szünet (versikék), akkor az emberek egy óra alatt teli zabálnák magukat. Van ilyen is, görögben voltam ilyen esküvőn.

Szabad-e viccelődni a szexuális szokásainkon a lakodalomkor. Szerintem igen hiszen végül is ez annak az ünnepe. Főszereplőként sértőbbnek találnám, ha az egyéniségemen röhögnének.

fairlane 2014.06.02. 22:32:35

Nem voltam még olyan vőfélyes lagzin, ahol ne ezt az alpári stílust képviselte volna a vőfély. Szerintem a vőfélyképzőben ezt tanítják. Nálunk Szabolcsban is ugyanezeket a marhaságokat, kínrímeket és ifjú párt alázó rigmusokat szavalják (?) a vőfélyek, mint amit a blogoló leírt.

waterphone 2014.06.02. 22:32:47

Izlés dolga mint annyi minden más is. Nekem vendégként is minden esetben nagyon kínos volt a vőfélyek tevékenysége. Biztos lehet ezt jól is csinálni, de én még nem tapasztaltam meg az a típust.

üregi 2014.06.02. 22:33:22

@Luthien_: Akkor a hiba a Te "készülékedben" lehet! Ha ez zavar, maradj otthon! Ha a bika tökétől nem tudsz enni, akkor ne egyél. Majd eszel, ha megéheztél. Egy kis testkontroll, khm.
Bocsáss meg, de kibukott belőlem, a fenti szüfrazsett-megnyilvánulásod okán. Amolyan álszent, hiper egoista, trendi-frizu+trendiruci+jajjacipőm liba képet festesz magadról, aki "még a f***t is tripla gumikesztyűben fogja."
Ha kigondoltam, ki is mondtam, mivel tele a pöttyös napozóm az efféle fanyalgókkal!
Nekem például sokkal jobban tetszik az autentikus, 1948-as vőfélykönyv szerinti műsor. Mert minden régi rigmusnak megvolt az oka és a jelentősége. Mára sajnos keveset mondanak ezek a "bikatöke" jellegű versikék, de egy olyan korból valók, ahol még a pántlikának, a főkötő színének, a kötény mintájának, a kalap viselésének okai és szabályai voltak. Ezek rímbe öntött, pajkos játékok. Ha nem érted, (lásd fent!) a hiba Magadban keresd.
Igen! Valóban van ízléstelen vőfély. Kerülendő, és az élet ki fogja rostálni az efféléket. Sikerült kifognom nekem is néhányat. vagy megkértük, hogy vegyen vissza, vagy ha nem jött neki össze, csináltuk a hangulatot és csak a legszükségesebb megszólalásokra hagytunk neki levegőt.
Vannak viszont a jó hangulatért ízlésesen tevő, megmozgató, szórakoztató vőfélyek. Méghozzá ők vannak többségben.
Kedvesem! A jelszó a tolerancia és az (ön)irónia. Nagyon sok jópofa, ízléses vőfély fogás ismerek, amelyek lehetnek akár sikamlósak is. Ez a hagyományok szerint erről szól. Ha kerekasztalos, székszoknyás, amerika-majmoló tüchtig party-ra vágysz, ússz! Segítek: mindig a hátad érje a nap.
Vannak ennek a szerepnek is szakmai fogásai, mint ahogyan a jó blog írásának is. Lehet, hogy törekedni kellene az elsajátítás felé?!?

Luthien_ 2014.06.02. 22:47:05

@üregi: Tisztában vagyok azzal, hogy _régen_ volt jelentőségük a versikéknek,és hogy más szokások voltak, mint most. Én viszont szeretek a jelenben élni, és nem hordok pántlikát (sem gumikesztyűt - ha már itt tartunk ;) ). Ha valakinek viszont ez tetszik, áldásom rá.

Egyébként totálisan mellélőttél, nekünk hippi-jellegű kerti bulink lesz, garantáltan székszoknya-mentes.
süti beállítások módosítása