HTML

Esküvőszervezés s.k.

Friss topikok

  • Luthien_: Köszi a tippeket, módosítom! (2014.06.02. 22:52) Esküvői matek (költségvetés)
  • Luthien_: @üregi: Tisztában vagyok azzal, hogy _régen_ volt jelentőségük a versikéknek,és hogy más szokások ... (2014.06.02. 22:47) Vőfély aki megöli a bulit
  • eßemfaßom meg áll: 20-ból 19 esküvős érdeklődő: Hány képet kapok (csak annyit? az XY 2500at kapott)? Ilyen drága? De... (2014.04.30. 13:45) Fotós, videós

Virágok

2014.05.31. 16:45 Luthien_

Egy újabb tétel, amiből általában irdatlan mennyiséget akarunk a lehető legdrágább típusú virágokból, aztán csodálkozunk, hogy újabb 60 ropitól akarnak megfosztani minket. Igen, bevallom nekem is első gondolatom volt a gyakorikérdések ide vonatkozó rovatait átolvasni, de ha logikusan végiggondolom, érthetőnek találom a magas árakat. Én ennél a tételnél nem javaslom a lutrit, de persze hallani olyan sztorit, hogy „én azt mondtam, hogy születésnapra kérem a csokrot, 4000 forint volt, és gyönyörű”. (Személyes véleményem, hogy az esküvőjén minden menyasszony megérdemel egy fullos csokrot.)

Akkor most beszéljük meg, hogy mi határozza meg a virágok árát

-          Természetesen első körben a virágok típusa. (Vannak eleve drágább fajták, pl. orchidea, de azon belül is teljesen változó.) Ha az adott időszakban nincs Magyarországon szezonja a kért virágoknak, akkor nincs min csodálkozni, ha méregdrágán akarják behozni nekünk Afrikából. Ha rákérdezünk a boltban, hogy milyen virágoknak lesz itthon szezonja, biztosan találunk kompromisszumot. Ráadásul rengeteg típus van például orchideából vagy rózsából is, és ezeknek különböző időszakban van szezonja.

-          A virágok mennyisége. Az alkalmi csokrokkal szemben, a menyasszonyi csokor ötször annyi virágot tartalmaz, általában teljesen tömött. Ebből adódóan nem 4000 forintba fog kerülni, mint egy sima 5-10 szálas csokor.

-          Ezek a virágok „prémium” virágok. Ez azt jelenti, hogy optimális esetben nagyon gondosan átválogatják őket, teljesen hibátlannak és 100% frissnek kell lenniük.

-          A tartósság növelése érdekében valamilyen anyaggal kezelik le őket, ami rájuk is fér, hisz hosszú órákat kell kibírniuk víz nélkül, nyirkos tenyerek között.

-          A csokor típusa (formája), dekorációs elemek fajtája, mennyisége

-          (Munkaórák száma, anyagár, rezsi)

Azért ne keseredjünk el, egy menyasszonyi csokor kihozható 8-10.000 forintból, még akkor is, ha bevalljuk, hogy milyen eseményre lesz!

Sokan nagyon sok tételt rendelnek a virágostól, a csokron kívül mindenféle gigantikus virágdíszeket az összes esketési helyszínre, de még a lagzin is az összes asztalra. Meg ugye a (szerintem teljesen felesleges) autóra, a tortára, és akkor már ugye kitűzőt, szalagot az egész násznépnek. Csokorka a szülőknek, csokorka a koszorúslányoknak, ja és persze a dobócsokor, mert a sajátunkat tutira nem dobjuk el (mondjuk ez érthető, ha már ennyibe került). Egyszóval ne csodálkozzunk a több tízezer forinton, ha kifosztjuk a virágpiacot. Szerintem viszont az egész pakkot ki lehet hozni 20-30-ból, ha ésszerű döntéseket hozunk.

-          A ceremónián felhasznált asztaldíszt miért ne tehetnénk ki újra a lagziban?hot-sale-bridal-bouquet-artificial-flowers.jpg

-          A templomban használt díszt akár közösen is fizethetjük az aznap esküdő többi párral.

-          A lagzin virágok helyett találjunk ki más asztaldíszt. Amúgy is kell hely a kajának.

-          Az autót – ha lesz – ki lehet dekorálni szalagokkal is. Nem, nem gyorsmasnira gondolok.

-          A tortát élő virág helyett rengeteg más módon is ki lehet dekorálni.

-          Szülőcsokor helyett kitalálhatunk valami sokkal frappánsabb, maradandó ajándékot is a szülőknek.

-          A koszorúslányoknak nem kell gigantikus csokor, akár elég lehet egy csuklódísz is.

-          A dobócsokor is lehet kicsi és egyszerű.

-          Kitűzőt csak annak adjunk, akinél van jelentősége (vőlegény, férfi tanú, esetleg örömszülők, vőfély/ceremónia mester)

Szólj hozzá!

Címkék: spórolás virág dekor

A bejegyzés trackback címe:

https://skeskuvo.blog.hu/api/trackback/id/tr906240549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása